Geen producten (0)
Geen producten (0)

Veelzijdigheid aan tafels bij Sentiment Wonen

Bij het kiezen van de juiste eettafel staat er één criterium op de voorgrond, de tafel moet uitnodigend zijn! Maar hoe zien uitnodigende eetkamertafels er eigenlijk echt uit? Dit is een gegeven dat van meerdere factoren af hangt: Hoe groot is de ruimte? Wat is de stijl van de eetkamer? Hoe hoog zijn de eetkamerstoelen?

Eettafels zijn er in alle vormen, maten en designs. Een van de populairste vormen hiervan zijn de massief houten tafels gemaakt van eiken hout. Door hun robuustheid evenals natuurschoon uiterlijk geven ze elke kamer een natuurlijke boost. De prijs is hier echter wel een beetje hoger.  Eetkamertafels van glas, daarentegen, geven de kamer elegantie. Waar men natuurlijk wel op bedacht moet zijn is dat glas een gevoeliger materiaal is dan massief hout. Daarnaast brengt het ook meerdere risico's met zich mee dat zeker in acht moet worden genomen als u kleine kinderen heeft rondlopen. Echter, is een combinatie van beide materialen eveneens mogelijk en kan ook erg mooi zijn.

Verder speelt naast het materiaal de vorm evenzeer een cruciale rol bij de keuze van een eetkamertafel. Ronde eettafels zijn namelijk perfect voor sociale bijeenkomsten, aangezien ze een sociale werking blijken te hebben. Waar wel op gelet moet worden bij grote ronde eettafels is dat de stoelen vaak meer ruimte innemen dan men in eerste instantie gedacht had. Om die reden kan het al snel te krap worden en een ongemakkelijke sfeer geven. Aan lange rechthoekige tafels, daarentegen, kunnen veel mensen plaats nemen. Daarbij komen ze perfect tot hun recht in grote ruimtes.

DIT ZORGT VOOR EEN STRALENDE EETTAFEL

Of de tafel nu in een aparte ruimte wordt gebruikt of als middelpunt van een geïntegreerde eethoek, eetkamertafels behoren zo te worden geplaatst dat het comfortabel wordt om er te zijn en te wonen.

Om dit effect te bereiken zijn er talloze mogelijkheden. Een daarvan is de juiste verlichting. Grote hanglampen, die een fashion statement maken, zien er stijlvol uit wanneer ze boven de eetkamertafel hangen. Een combinatie van meerdere en kleinere hanglampen zijn hier eveneens voor gemaakt. Tevens is dit evenzeer een perfecte oplossing wanneer er gebruik is gemaakt van een lange rechthoekige eettafel. Daarentegen brengt een glamoureuze kroonluchter of een industriële lamp een ruwe charme met zich mee.

NEEMT U PLAATS!

Indien we willen plaatsnemen aan de eettafel hebben we wel stoelen nodig. Het liefst wilt men natuurlijk mooie, stijlvolle en comfortabele stoelen waar we aangenaam plaats kunnen nemen en de hele nacht door in kunnen kletsen.

Armleuningen zijn bijvoorbeeld stoelen die niet alleen maar comfortabel zijn, ze geven namelijk eveneens een feestelijke sfeer aan de eetkamer die het ook verdient. Echter, moet hier wel goed aan de hoogte worden gedacht, aangezien niet alle stoelen onder de tafelzullen passen.

Leren stoelen, daarentegen, geven een klassieke look en brengen elegantie in de kamer. Het leuke aan gestoffeerde stoelen is dat er met kleuren gespeeld kan worden. Men kan bijvoorbeeld twee verschillende kleur soorten gebruiken om een speelse look aan de kamer te geven. Een mix van verschillende stoelen is overigens ook erg leuk. Door de opzettelijke willekeur van de stoelenzorgt het dat het directe opvalt en men graag een kijkje wilt nemen in de eetkamer.

COMFORTABEL VOOR ERONDER

Aangezien we het huiselijk willen maken zouden we niet alleen aandacht moeten besteden aan wat er boven of op de eetkamertafel komt, maar voor eronder eveneens. In een grote woonkamer kan een geïntegreerde eettafels al snel verloren gaan. Om dit tegen te gaan is de truc om er een tapijt onder te plaatsen. Door dit evenzeer te integreren houdt het de ensemble van de eetkamer visueel samen en biedt het net dat beetje extra comfort.