Geen producten (0)
Geen producten (0)
Sorteer op:  

Paskamer spiegel Deze spiegel met bijzondere lijst, laat u zien hoe uw nieuwe…
€ 125,00
Spiegel oud hout 75 x 100 cm (wit) Afmetingen: 75 x 100 x 5 cm (breedte x hoogte x diepte)…
€ 145,00
Spiegel teak rustiek Spiegel in meerdere afmetingen mogelijk: Afmetingen: 90 x…
€ 339,00
Spiegel Barok (bruin goud) Spiegel in meerdere afmetingen mogelijk: Afmetingen: 50 x 70…
€ 95,00
Spiegel Champagne Spiegel in meerdere afmetingen mogelijk: Afmetingen: 50 x 70…
€ 95,00
Spiegel white-wash Spiegel in meerdere afmetingen mogelijk: Afmetingen: 50 x 70…
€ 89,00
Spiegel Blok zilver Spiegel in meerdere afmetingen mogelijk: Afmetingen: 50 x 70…
€ 89,00
Spiegel Blok wit Spiegel in meerdere afmetingen mogelijk: Afmetingen: 50 x 70…
€ 89,00
Spiegel Old zilver Spiegel in meerdere afmetingen mogelijk: Afmetingen: 50 x 70…
€ 95,00
Spiegel Elegance Spiegel in meerdere afmetingen mogelijk: Afmetingen: 50 x 70…
€ 99,00
Spiegel Industry vierkant Hier haalt u een stoere spiegel mee in huis. Afmetingen…
€ 175,00
Spiegel Ornament 65 x 80 cm Deze spiegel met bijzondere ornamenten is verkrijgbaar in de…
€ 175,00
Spiegel Old white rond Afmetingen: 80 x 10 cm (diameter x diepte)  
€ 175,00

Kijk eens in de spiegel bij Sentiment Wonen

Spiegels zijn ideaal voor een kleine kamer. Met een flinke spiegel lijkt de ruimte al snel twee keer zo groot. Bovendien zijn het vaak prachtige objecten voor aan de muur. Wat dacht u van een spiegel in een mooie lijst boven de haard, of een mooie ovale spiegel boven een ladekastje dat als kaptafel wordt gebruikt. En, helemaal onmisbaar, een grote passpiegel naast uw kledingkast!  Voor elk interieur is er wel een geschikte spiegel te vinden. Of u nou een landelijk of modern interieur heeft. 

Veel variatie aan spiegels

Of u uw spiegel nou gebruikt om uzelf in te zien of meer als decoratie. Er zijn veel varianten waar u uit kunt kiezen. Daarnaast kunnen spiegels een ruimte meer licht geven of groter doen lijken. Zo kan het de perfecte oplossing zijn voor een kleine of donkere woonkamer. Met de lijst kunt u een echte statement maken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het rustig te houden zonder lijst. Als laatste kan de vorm van de spiegel ook nog wat betekenen voor de sfeer in de ruimte.

Waar gebruikt u de spiegel voor?

Een spiegel heeft dus de belangrijke functie om de mogelijkheid te verschaffen uzelf te kunnen zien. Bijna iedereen heeft wel een spiegel in huis of in de tas om af en toe even te kunnen checken of alles er nog wel goed uitziet. Vaak gecheckt worden bijvoorbeeld tanden en haar, aangezien daar in de loop van de dag natuurlijk onvoorziene veranderingen op kunnen treden. Voor zo’n controle is een kleine spiegel eigenlijk genoeg. Maar er zijn momenten dat u meer nodig heeft. Zo is een spiegel als badkameraccessoire eigenlijk onmisbaar, aangezien u daar meestal uw gehele stylingsritueel uitvoert. In de slaapkamer is een grote spiegel een echte aanrader, zodat u de outfit van de dag in zijn geheel kunt zien en er bijvoorbeeld verschillende schoenen even bij kunt uitproberen.

Woonaccessoires

In andere ruimtes krijgen spiegels vaak ook een meer esthetische functie. Als woonaccessoires kunt u bijvoorbeeld gaan voor bredere spiegels, die optisch uw woonkamer verbreden. Een kleine ruimte lijkt groter met een spiegel en als u meer licht wilt creëren kunt u de spiegel ook zo plaatsen dat het natuurlijke daglicht gereflecteerd wordt. Een spiegel kan ook een puur stilistische keuze zijn, die de rest van uw decoratie afmaakt. Als u voor het opbergen van allerlei losse artikelen voor het huishouden een zware houten kist gebruikt, dan kunt u die heel stijlvol complementeren met een spiegel die een zelfde soort zware houten lijst heeft.

Mooie lijsten

De lijst is het element bij uitstek wat betreft spiegels om uw persoonlijke smaak tot uiting te laten komen. Een omlijsting is eigenlijk een complementair onderdeel van de spiegel. De lijst van een schilderij hoort ook niet de show te stelen, maar bestaat juist om het schilderij extra tot zijn recht te laten komen. Bij een spiegel echter is deze functie minder eenduidig, aangezien een spiegel niet altijd hetzelfde laat zien. Omdat een spiegel zelf eigenlijk gewoon een zilverkleurige plaat is, kan u met een expressieve lijst in dit geval juist wel de show stelen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor spiegels met een brede rand in een felle kleur, die u terug kan laten komen in de rest van uw interieur of die u juist als contrast kunt aanbrengen. De kleur van je spiegel kan dus erg bepalend zijn. Sommige lijsten hebben een bepaald motief of reliëf, zodat ze een speels effect creëren. Voor mensen met een traditionelere smaak zijn er gelukkig ook nog spiegels met lijsten die op klassieke wijze hun rol vervullen, bijvoorbeeld in het geval van een strakke, zilverkleurige lijst die onopvallend de spiegel omrandt. Bijzonder mooi zijn ook de massief houten lijsten, die een natuurlijke en warme uitstraling geven aan de ruimte waarin ze hangen.

Bijzondere vormen

Ook de vorm geeft u de kans iets bijzonders met de spiegel te doen. Een rechthoekige spiegel is waarschijnlijk de meest klassieke vorm en staat eigenlijk altijd goed. U kunt de meeste rechthoekige spiegels zowel horizontaal als verticaal ophangen, waarbij het ene de kamer breder doet lijken, terwijl het andere de hoogte juist benadrukt. Als uje het allemaal wel wilt benadrukken, kies dan voor een ronde spiegel. Er zijn ook innovatieve combinaties van beide vormen te vinden, waarbij er bijvoorbeeld in een rechthoekig frame twee of drie ronde spiegels zijn geplaatst. U kunt deze natuurlijk gebruiken om met meerdere personen tegelijk een kapselcheck te doen, maar eigenlijk zijn dit soort spiegels vooral een esthetische toevoeging aan je interieur.